T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - NECMETTİN ERBAKAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

SINAVA 10 KALA

Yaklaşan YKS-2021 öncesi 12. sınıf öğrencilerimize bilgilendirme ve motivasyon semineri düzenledik. 

Seminer okulumuz Rehber/Psikolojik Danışman Öğretmen Mehmet Demir tarafından verildi. 

Sınava girecek öğrencilerimiz çok önemli bir viraja girdiler. Geride bıraktıkları 12 yıllık bir eğitim hayatı ve bu hayatın içerisinde üzüntüler, sevinçler, fedakarlıklar. İşte yıllardan beri azimle, gayretle yaptığımız bu çalışmaların meyvelerini alabileceğimiz bir sınav var önümüzde. Sınav bu derece önemli olunca beraberinde de heyecanı ve kaygıyı getiriyor.

Aslında kaygı, normal düzeyde olduğu durumlarda olması gereken ve bizi harekete geçiren bir duygu olmasına rağmen sınav adına yaşadığımız, yaşayabileceğimiz yoğun kaygı ve korku durumları sınava girecekleri işlevsiz hale getirebilmektedir. Yani normalde yapabileceği bir soruyu yapamayacağını, sınavda takılır kalırsa ne olacağını, bir gün önce hiç uyuyamazsa nasıl bir halde olacağını düşünebilir kişi. İşte bu düşüncelerde kaygı ve korku duygusunu anlamsız bir şekilde yukarı çeker ve ellerde titreme, gözlerde kararma, bayılacakmış gibi olma durumları olumsuz fizyolojik belirtilere bile yol açabilir. 

Sınav kaygısının dinamiğine baktığımızda temelinde "performans kaygısı" yatmaktadır. Yani normalde yapabileceğim bir şeyi o anda yapamazsam düşüncesidir bu. İşte bu düşünce, duygu ve davranış örüntüsü ele alınmadığında ileride karşılaşılacak sınav, iş yaşamı, ilişkiler, sosyal hayat gibi birçok konuda zorluklar yaşanmasına sebep OLABİLECEKTİR. Kahramanmaraş Necmettin Erbakan AİHL. olarak öğrencilerimizin bu heyecanına ortak olabilmek ve sınava dair kaygılarını giderebilmek için okul psikolojik Danışmanımız Mehmet demir tarafından "sınava 10 kala bilgilendirme ve motivasyon semineri "yapılmıştır. Programımıza katılan ve katkı sağlayan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, öğrencilerimize sınavda başarılar dileriz.

19-06-202119-06-202119-06-202119-06-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.06.2021 - Güncelleme: 19.06.2021 22:36 - Görüntülenme: 350
  Beğen | 7  kişi beğendi