2023 İOKBS BURSLULUK SINAVI KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

2023 BURSLULUK SINAVINI KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZ

2023 İOKBS’yi (Bursluluk Sınavı) Kazanan Öğrenciler İçin Yapılacak İşlemler ve Önemli Açıklamalar

Bakanlığımıza bağlı ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören bursluluk sınavını kazanan öğrencilerin burs ödemeleri ile ilgili olarak Bakanlığımız  ile PTT A.Ş arasında imzalanan ilgi protokoller çerçevesinde;

1-2023-2024 eğitim-öğretim yılında bursluluğa yeni hak kazanan öğrenciler burslarını Ptt işyerlerinden alacakalrı  Ön Yüklemeli kartlar ile alacaklardır. Ön Yüklemeli Pttkartlar il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilmeyecek olup sadece PTT İşyerlerine başvuru yapan öğrencilere teslim edilecektir.

2-Ödemeler, PTT işyerlerinden hak sahiplerine imza karşılığı ibraz etmiş olduğu kimliğin fotokopisi alınarak; elden teslim edilecek olan ön yüklemeli Pttkartlar ile yapılacaktır.

3-Burslar her ayın 25'inde ön yüklemeli banka kartlarına aktarılacaktır.

4- 16 Ekim 2023 tarihinden itibaren Öğrenci velisi ile birlikte Ptt işyerlerine kart başvuruda bulunacaktır.

5- Bakanlığımızın bu doğrultuda yeni bir açıklaması olduğunda ayrıca paylaşılacaktır.

Bursluluk sınavında başarılı olan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Burslar ve harçlık ödemesi sorgulama kanalları için tıklayınız.

Yayın: 13.10.2023 - Güncelleme: 13.10.2023 14:26 - Görüntülenme: 281